Skip to content

Behandlinger Gravide

I menuen herunder kan du vælge den behandling du ønsker at vide mere om.

Klik på behandlingen for at læse mere.

Lændeproblemer

Mange gravide oplever at få problemer med lænden i løbet af graviditeten. Hos alle gravide sker en opblødning af kroppens ledbånd. Dermed bliver leddene mere bevægelige. Samtidig sker der under graviditeten en radikal forskydning af tyngdepunktet, der kan resultere i problemer med lænd eller bækken.

Lændesmerterne skyldes fastlåsning og irritation af leddene i den nederste del af ryggen. Kiropraktoren kan løsne de fastlåste led og genoprette den normale bevægelighed i ryggen.

Behandlingen påvirker ikke det ufødte barn. Hvis rygsmerterne er ledsaget af problemer med at kontrollere blære funktion, med følelsesløshed i skridtet eller med nedsat kraft i det ene eller begge ben, skal du søge læge med det samme.

Gravide
Gravide

Bækkenproblemer

Bækkenproblemer opstår oftest i forbindelse med graviditet. Problemerne viser sig som smerter dybt omkring et eller begge bagerste bækkenled, smerter ved skambenet samt i nogle tilfælde smerter i balden og ned langs lårets bagside.

Smerterne forværres især når man går på trapper, ved stillingsskift og når man vender sig i sengen.

Bækkenproblemerne giver ofte den gravide en karakteristisk vraltende gang. Kiropraktisk behandling af lænden og bækkenleddene kan ofte afhjælpe problemerne. Behandlingen påvirker ikke det ufødte barn.

Det kan være en god ide at blive undersøgt efter fødslen, især hvis man har haft bækkenproblemer under graviditeten.

Iskias

Iskias er navnet på den største nerve i kroppen.

Iskiassmerter kan forekomme i forbindelse med lændeproblemer forårsaget af graviditet. Iskiassmerter kommer normalt fra lænden eller balderne og stråler ned i det ene eller begge ben.

Smerten føles i lænden, på bagsiden af låret, ned til hælen, på undersiden af foden, på ydersiden af foden eller i storetåen.

Kiropraktisk behandling er meget effektiv mod lændesmerter med eller uden Iskiassmerter. Behandlingen påvirker ikke det ufødte barn.

Gravide

Tak til Christina Kjelsmark for de illustrationer som er brugt under behandlings siderne.