Skip to content

Behandlinger Voksne

I menuen herunder kan du vælge den behandling du ønsker at vide mere om.

Klik på behandlingen for at læse mere.

Lændeproblemer

Mere end halvdelen af kiropraktorens patienter har lændeproblemer. 80% af den voksne befolkning får på et eller andet tidspunkt ondt i lænden. Hold i lænden opstår ofte pludseligt i forbindelse med fysisk belastning, hosten, nysen, træk, kulde eller en forkert bevægelse.

Lændesmerterne skyldes fastlåsning og irritation af leddene i den nederste del af ryggen. Kiropraktoren kan løsne de fastlåste led og genoprette den normale bevægelighed i ryggen.

Hvis rygsmerterne er ledsaget af problemer med at kontrollere blære funktion, med følelsesløshed i skridtet eller med pludselig opstået kraftnedsættelse i det ene eller begge ben, skal du søge læge med det samme.

Vokesen (1)
Vokesen (5)

Nakkeproblemer

Nakken giver ofte problemer fordi den er relativt spinkelt bygget og meget bevægelig. Næst efter lændebesvær er nakkeproblemer det hyppigst forekommende symptom i ryggen.

Nakkeproblemer kan skyldes forkert arbejdsstilling, stress, træk, kulde eller fysisk overlast. Fastlåsninger i nakken kan føre til nakkesmerter, hovedpine, svimmelhed, symptomer i hænder, arme, skuldre eller den øverste del af brysthvirvlerne.

Kiropraktisk behandling har en afslappende effekt på muskulaturen, løsner de fastlåste led og genopretter den normale bevægelighed.

Slidgigt

Patienter med slidgigt får tit at vide, at der intet er at gøre og at de må lære at leve med det. Det er også rigtigt, at det slid der er, ikke kan fjernes. Klinisk erfaring viser dog, at smerterne ofte kan lindres og endda i nogle tilfælde fjernes med kiropraktisk behandling.

Hvor meget lettelse der kan opnås afhænger af, hvor angrebet leddet er, samt hvilket led det drejer sig om.

Voksen (12)
Vokesen (2)

Bryst hvirvler

Smerter i brysthvirvlerne er mere sjældent end lænde- og nakkesmerter. Det skyldes at ribbenene er med til at stabilisere rygsøjlen.

Smerterne stråler sommetider ud langs ribbenene og forværres ved dybe indåndinger, sidebøjninger og tryk på nerven hvor den forlader rygsøjlen. Problemerne kan skyldes forkert arbejdsstilling, stress, træk, kulde eller fysisk overlast.

Kiropraktisk behandling har en afslappende effekt på muskulaturen, løsner de fastlåste led og genopretter den normale bevægelighed.

Hånd, håndled og fingre

Fastlåsninger i håndrodsknogler og/eller underarmen ses ofte i forbindelse med overbelastning af håndleddet. Der kan optræde smerter og snurren i hånd og fingre, som kan trække op til albuen.

Problemerne kan opstå ved arbejde med computer eller f.eks. når man forsøger at afværge et fald med hænderne. Også overbelastning af fingrenes led kan give smerter og stivhed.

Kiropraktisk behandling kan afhjælpe problemerne ved at genoprette leddenes normale bevægelighed.

Voksen (15)
Vokesen (7)

Bækkenproblemer

Bækkenproblemer opstår oftest i forbindelse med graviditet. Problemerne viser sig som smerter dybt omkring et eller begge bagerste bækkenled, smerter ved skambenet samt i nogle tilfælde smerter i balden og ned langs lårets bagside.

Smerterne forværres især når man går på trapper, ved stillingsskift og når man vender sig i sengen.

Bækkenproblemerne giver ofte den gravide en karakteristisk vraltende gang. Kiropraktisk behandling af lænden og bækkenleddene kan ofte afhjælpe problemerne.

Behandlingen påvirker ikke det ufødte barn. Det kan være en god ide at blive undersøgt efter fødselen, især hvis man har haft bækkenproblemer under graviditeten.

Hovedpine

Hovedpine er ikke en sygdom, men et symptom på, at noget er galt. Hovedpine er den hyppigste grund til at folk søger læge. Ca. 10% af kiropraktorens patienter kommer først og fremmest pga. hovedpine. De oftest forekommende typer af hovedpine er spændingshovedpine og migræne.

Spændingshovedpine skyldes ofte muskel og/eller ledproblemer. Når det gør ondt, spænder man yderligere og dermed bliver leddene mere stive. Spændingshovedpine vil ofte kunne afhjælpes med kiropraktisk behandling. Migræne kan ved kiropraktisk behandling mindskes i styrke og antal.

Vokesen (9)
Vokesen (10)

Svimmelhed

Svimmelhed skyldes ofte problemer med nakken. Problemerne kan skyldes forkert arbejdsstilling, stress, træk, kulde eller fysisk overlast f.eks. whiplashskader.

Fastlåsninger i nakken kan, for uden svimmelhed, føre til nakkesmerter, hovedpine, symptomer i hænder, arme, skuldre eller den øverste del af brysthvirvlerne.

Kiropraktisk behandling har en afslappende effekt på muskulaturen, løsner de fastlåste led og genopretter den normale bevægelighed.

Skulderproblemer

Skulderproblemer giver ofte nedsat bevægelighed. Det kan f.eks. være svært at løfte armen over vandret, at få hånden om bag nakken og at tage frakke på.

Problemerne stammer tit fra selve skulderen eller fra de nakke- og brysthvirvler, der har forbindelse til skulderens nerver. Problemerne kan skyldes forkert arbejdsstilling, stress, træk, kulde eller fysisk overlast.

De skulderproblemer der skyldes funktionelle forstyrrelser i skulder, nakke- eller brysthvirvler kan behandles kiropraktisk. Kiropraktisk behandling har en afslappende effekt på muskulaturen, løsner de fastlåste led og genopretter den normale bevægelighed.

Vokesen (8)
Voksen (12)

Ankel

En forstuvet ankel vil normalt komme sig af sig selv. Helingen kan dog fremskyndes betydeligt, hvis ankelen behandles så hurtigt som muligt.

Ved enhver forstuvning bør man bruge is omgående, til hævelsen har fortaget sig.

Kiropraktisk behandling kan fremskynde helingen ved at genoprette leddenes normale bevægelighed.

Iskias

Iskias er navnet på den største nerve i kroppen. Iskiassmerter kommer normalt fra lænden eller balderne og stråler ned i det ene eller begge ben.

Smerten føles i lænden, på bagsiden af låret, ned til hælen, på undersiden af foden, på ydersiden af foden eller i storetåen. Kiropraktisk behandling er meget effektiv mod lændesmerter med eller uden iskiassmerter.

Vokesen (3)
Vokesen (11)

Whiplash

Whiplash betyder piskesmæld og betegner de skader der kan ske på nakken ved f.eks. trafikuheld, hvor bilisten påkøres bagfra. Skaderne opstår når hovedet slynges tilbage og derefter frem, som en piskesnert.

Symptomer kan være smerter i nakke og skulder, stivhed, hovedpine, smerter og følelsesforstyrrelser i arme, svimmelhed, kvalme, synsforstyrrelser m.fl. Kiropraktisk behandling har vist sig at være effektiv overfor whiplash skader.

For at undgå whiplash skader er det vigtigt at man husker at bruge selen i bilen og indstiller nakkestøtten så dens overkant er ca. 7 cm over øjenhøjde og så tæt på hovedet som muligt.

Diskus

Diskusprolaps optræder oftest i lænden men kan også optræde i nakke eller brysthvirvler.

Diskusprolaps skyldes en svækkelse af bruskskiverne mellem ryghvirvlerne. Når bruskskiven svækkes kan dele af den begynde at bule ud, og klemme på de nerver der ligger omkring rygsøjlen.

Kiropraktisk behandling kan ofte hjælpe mod diskusprolaps, men i svære tilfælde kan en operation være nødvendig.

Hvis rygsmerterne er ledsaget af problemer med at kontrollere blære funktion, med følelsesløshed i skridtet eller med nedsat kraft i det ene eller begge ben, skal du søge læge med det samme.

Vokesen (4)
Voksen (13)

Albue smerter

Tennisalbue og golfalbue optræder ofte i forbindelse med den sport de har navn efter. Begge problemer kan dog optræde efter andre overbelastninger af leddet. Begge lidelser skyldes en overbelastning af ledbånd og muskler i underarmen hvor de er hæftet på albuen.

De belastede ledbånd og muskler kommer sig hurtigere efter kiropraktisk behandling hvor ledfladerne bringes i korrekt stilling og får normal bevægelighed.

Ledbånd og muskler kan aflastes ved brug af et specielt armbind, som kan købes i forbindelse med behandlingen.

Fod

Vore fødder er hver dag udsat for utrolige belastninger. Ved løb ud af lige landevej belastes fødderne f.eks. med tre gange legemsvægten.

Fastlåsninger i et eller flere af fodens 27 led opstår ofte. Fungerer fødderne ikke som de bør, kan det medføre problemer andre steder f.eks. i knæ, hofte og ryg. Fastlåsninger i foden kan afhjælpes ved kiropraktisk behandling

Vokesen (6)

Tak til Christina Kjelsmark for de illustrationer som er brugt under behandlings siderne.