Skip to content

Behandlinger Børn

I menuen herunder kan du vælge den behandling du ønsker at vide mere om.

Klik på behandlingen for at læse mere.

Kolik

Kolik anvendes som betegnelse for at et spædbarn græder flere timer dagligt, især eftermiddag og aften.

Andre symptomer kan være at barnet er motorisk uroligt, dvs. trækker benene op mod maven, knytter hænderne eller retter sig helt stift ud. Undersøgelser har vist, at nedsat bevægelighed i rygsøjlens led kan være årsag til koliksymptomer eller andre trivselsproblemer.

Kiropraktisk behandling har vist sig at være effektiv over for koliksymptomer. Behandlingen er meget nænsom og sker ved et let tryk med fingerspidserne på barnets ryg.

Børn
Børn

Fald

Børn falder ofte uden at det bør være grund til bekymring. Hvis barnet falder mere voldsomt end almindeligt bør der dog være grund til at være på vagt.

Efter fald hvor barnet falder fra stor højde, slår hovedet eller falder specielt akavet, kan det resultere i nedsat bevægelighed i barnets nakke og ryg.

Hvis man observerer, at barnet efter at være faldet bliver mere uroligt, er sværere at lægge i seng, græder meget eller er mere stille, kan der være grund til at få barnet undersøgt hos kiropraktoren.

Kiropraktoren undersøger om der er fastlåsninger i barnets led og behandler disse meget nænsomt med et let tryk med fingerspidsen.

Hård fødsel

Fødsler kan være en barsk omgang for både mor og barn. Sommetider kan traumer opstået under fødselen resultere i fastlåsninger i barnets bevægeapparat.

Traumerne kan opstå f.eks. hvis barnet fødes med ansigtet udad (stjernekikker), hvis barnet fødes ved akut kejsersnit, hvis barnet bliver taget med sugekop eller hvis barnet fødes meget hurtigt.

Børn, der har haft en hård fødsel vil ofte udvikle koliksymptomer. Kolik symptomerne kan behandles med nænsom kiropraktisk behandling, der løsner op for de fastlåsninger der kan være opstået i barnets ryg, nakke eller skulder.

Børn
Børn

Hovedpine

Hovedpine hos børn kan have samme årsager som hos voksne. Hovedpine kan skyldes fastlåsninger i barnets nakke eller ryg forårsaget af fald i forbindelse med sport eller leg, stress, dårlig siddestilling eller lignende.

Specielt indretningen af moderne klasselokaler kan være problematisk. Ofte står skolebordene i hestesko. Det betyder, at de fleste af børnene bliver nødt til at sidde og se til den ene side hele tiden for at følge med undervisningen.

Den meget ensidige siddestilling kan resultere i fastlåsninger i nakke eller ryg og dermed give barnet hovedpine eller koncentrationsbesvær. Symptomerne kan ofte afhjælpes med kiropraktisk undersøgelse og behandling.

Behandlingen er meget nænsom for barnet.

Luftveje

Fastlåsninger i børns bevægeapparat kan til tider resultere i astmalignende symptomer. Fastlåsningerne kan opstå ved en hård fødsel, ved fald fra puslebord, trappe eller lignende.

Ofte kan symptomerne afhjælpes med kiropraktisk behandling af barnet. Behandlingen er meget nænsom og foregår ved et let tryk med fingerspidserne.

Børn
Børn

Indlæringsproblemer

Problemer med indlæring og koncentration kan ofte skyldes at barnet har ondt i nakke eller hoved.

Problemerne kan ligge i fastlåsninger i barnets rygsøjle. Fastlåsningerne kan være forårsaget af fald i forbindelse med sport eller leg, stress, dårlig siddestilling eller lignende.

Ofte står skoleborde i hestesko eller i grupper. Det betyder, at de fleste af børnene bliver nødt til at sidde og se til den ene side hele tiden, for at følge med undervisningen.

Den meget ensidige siddestilling kan resultere i fastlåsninger i nakke eller ryg og dermed give barnet hovedpine eller koncentrationsbesvær. Symptomerne kan ofte afhjælpes med kiropraktisk undersøgelse og behandling. Behandlingen er meget rolig og nænsom for barnet.

Motorik

Motoriske problemer hos børn kan skyldes fastlåsninger i barnets nakke eller ryg forårsaget af en hård fødsel, fald eller lignende.

Barnet har måske problemer med trille krybe kravle teknikken eller går måske skævt på fødderne.

Det er en god ide at få barnet undersøgt af en kiropraktor før problemerne får betydning for barnets videre udvikling. Motoriske problemer kan ofte afhjælpes med kiropraktisk undersøgelse og behandling. Behandlingen er meget rolig og nænsom for barnet.

Her på siden har Bettina delt en video med en række øvelser som styrker barnets motorik. Øvelserne er forståelige og nemme at udføre i hjemmet.

Tak til Christina Kjelsmark for de illustrationer som er brugt under behandlings siderne.